Güney Doğuda çok iyi bilinen ve orjinalde Antep mutfağına has en
meşhur yemeklerden biri olan "Patlıcan Kebabı" çok pratik ve hafif aynı
zamanda misafirinize ikram edecek kadar gösterişli ve lezzetlidir;
yeterki güzel kemer patlıcan bulunabilsin. Mangalda şişe geçirilerek
pişirilebileceği gibi benim yaptığım şekliyle fırında tepsiye, sırayla
bir dilim patlıcan bir adet köfte yerleştirmek suretiyle de
hazırlanabilir. Sanıyorum ev hanımlarının yapmayı tercih edeceğini
düşündüğüm şekli de budur. Malzemeler
1 kg uzun kemer patlıcan
500 gr az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan, rendelenmiş
1-2 dilim ekmek
tuz
karabiber
toz biber
pulbiber
2 adet ince dilimlenmiş domates
2-3 adet birkaç parçaya kesilmiş yeşil biber
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup 2-3 parmak kalınlığında kesilir.
Köfte malzemeleri yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler elde edilir.
Yağlanmış tepsiye bir dilim patlıcan bir adet köfte yerleştirilir.
Üzerlerine yeşil biber ve ince dilimlenmiş domatesler yayılıp
fırınlanır. 180 C fırında tamamen pişene dek tutulur.