Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ŞARAPLI TAS KEBABI Böf Burjinyon tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ŞARAPLI TAS KEBABI Böf Burjinyon tarifi Empty
MesajKonu: ŞARAPLI TAS KEBABI Böf Burjinyon tarifi   ŞARAPLI TAS KEBABI Böf Burjinyon tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 1:49 pm

Malzemeler :
1 kg. sığır filetosu
200 gr. ince kıyılmış pastırma
50 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
12 arpacık soğan
2 çorba kaşığı un
1 bardak et suyu
2 diş dövülmüş sarmısak
Buket garni (birbirine bağlanmış
defne yaprağı, maydanoz, kekik)
2 bardak kırmızı şarap
100 gr. mantar
Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı :
Eti 3 cm.lik küpler halinde parça parça kesin.

Yağın
25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin. Soğanları tavaya
koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları çıkartıp
bir kenara koyun.

Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın. Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun.

Tavaya
un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Sonra et suyunu, sarmısağı,
buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın. Karışım kayulaşıncaya
kadar karıştırarak pişirin.

Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin.

Yağın
geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun.
Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin.

Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın.
afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ŞARAPLI TAS KEBABI Böf Burjinyon tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KAĞIT KEBABI
» Patlıcan Kebabı
» Davet kebabı
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» KUP JAK tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: