Malzemeler :
2 su bardağı karışık meyve (küçük küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
7 çorba kaşığı vişne likörü
2 su bardağı limon dondurması
2 su bardağı böğürtlen dondurması
1/3 su bardağı kabuksuz badem (ortadan ikiye bölünmüş)
Hazırlanışı :
Orta
boy bir kasede, karışık meyve, şeker, limon suyu ve 6 çorba kaşığı
vişne likörünü kaşıkla iyice karıştırın. Kasenin üstünü kapatıp
buzdolabında 1 saat soğutun.
Servis yapacağınız 6 tane kup bardağını da 30 dakika buzdolabında bekletin.
Bir
çorba kaşığı böğürtlen dondurması ile bir çorba kaşığı limon
dondurmasını bardaklara aralarında biraz açıklık bırakarak yan yana
koyun.
Meyveyi buzdolabından çıkarıp bir bir çorba kaşığı alarak dondurmaların arasına koyun.
Kup Jak'e geri kalan vişne likörünü serpip, bademlerle süsleyerek hemen servis yapın.
afiyet olsun.