Sarma baklavaSıvıyağ kullanarak da aynı sonucu
elde ettim, daha hafif olması açısından denenebilir. Gevrekliğinde
hiçbir değişiklik olmadı. Artı tereyeğından kaynaklanan ağır kokudan da
kurtulmuş oluyorsunuz. Baklava ile ilgili aklımızda bulundurmamız gereken birkaç husus var;
ilki evde hazırlanan yufkalar daha fazla şurup çekiyor artı çok fazla
soğutmadan da şerbetini gezdirebiliyorsunuz hazır yufkalara oranla daha
dayanıklı oluyor. Hazır yufkalarda ise sıcağı tamamen gitmeden şurubunu
dökerseniz baklavanız hamurlaşabiliyor.MalzemelerHazır baklava yufkası
Yeterince dövülmüş ceviz
Antep fıstığı
Tereyağ (sıvıyağ)
Şurubu için2 s.b su
3 s.b şeker
¼ limon suyu
HazırlanışıŞurubu hazırlamak için su ve şekeri orta boy tencereye alıp kaynayınca
limon suyu ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte tutup altını kapatıp
ılımaya bırakın.
Eritilmiş tereyağını her 6 baklava yufkasının arasına fırçayla sürerek
üst üste koyun. yufkaların geniş tarafına iri çekilmiş 2 çorba k. cevizi
yayın. Bir kez katlayıp varsa oklavadan daha ince bir alet yardımıyla
yufkayı sarıp buruşturarak sıyırıp çekin. Üzerlerini de yağlayıp hafif
yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp
tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 180 C fırında kızarana dek pişirin.
(Yaklaşık 40 dakika)
Kızaran baklavalarınızın ilk sıcağı gidince (yaklaşık 10 dakika sonra)
ılık şurubu üzerine gezdirin. Ikram etmeden önce parmak uzunluğunda
dilimlere kesip antep fıstığı ile süsleyin. Baklavaları kesme ve
dilimleme işlemini pişirmeden önce de yapabilirsiniz.