Malzemeler
1 paket fillo baklava hamuru
160-170 gr tereyağ
1,5 bardak döğülmüş antep fıstığı
Şurup
2 bardak su
3 bardak şeker
1-2 kaşık limon suyu
hazırlanışı
Şurubu hazırlamak için su ve şekeri bir kaba
koyup ocağa alın kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika
boyunca koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatın ocağı kapatıp bir
kenarda bekletin
Daha önceden baklava
hamurunu çözün kutudan 2 paket çıkacaktır bir tanesini baklavanın tabanı
için diğerini üst kısmı için kullanın
Her defasında 2 yufkada bir tereyağı sürmek şartıyla yağladığınız borcama 1 paketi yerleştirin
arasına 15 bardak çekilmiş fıstığı iyice döşeyin diğer paketi açıp
tekrar her defasında 2 şer yufka yağlayarak üst kısmı da yerleştirin
bütü hamurlar bitince en üste de fırçayla kalan tereyağı sürüp küçük
dilimler halinde kesin
önceden 180 C ısınmış fırında 40 dakika pişirin fırından çıkardıktan 10 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin