YALANCI BAKLAVA TARİFİ 1 yumurta 1 yumurta kabuğu dolusu zeytinyağı 1 yumurta kabuğu dolusu yoğurt 1 çay kaşığı karbonat yarım su bardağı dövülmüş ceviz aldığı kadar un şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1/4 limon suyu
Yapılışı 1 yumurtayı tepesinden delerek tepsiye akıtın. Aynı yumurta kabuğunu ölçü olarak kullanmak süretiyle, bir ölçü zeytinyağı, bir ölçü yoğurt ve bir çay kaşığı karbonatı yumurta ile iyice karıştırın.
Unu yavaş yavaş ilave ederek aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her iki parçayı da merdane ile 1/2 cm kalınlığında açın.
7 veya 8 er cm karelere kesin. Üçgen şeklinde ikiye katlayarak, birleşen ucunu yapıştırın. Üçgen hamurun iki kenarı açık kalacak şekilde kızgın zeytinyağında kızartarak soğuk şuruba atın. Şurubu çeken tatlıları servis tabağına çıkartarak üzerine ceviz serpin. Servis yapın.
Şurubun hazırlığı: 2 bardak toz şekeri 2 bardak su ile 20 dakika kadar kaynatın. 1/2 limon suyu sıkarak ateşten indirin. Soğumaya bırakın.