Malzemeler 1 kg un 3 adet yumurta Bir buçuk su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı 1 kg balkabağı 2 su bardağı tozşeker Birer tutam karanfil ve zencefil 200 gram tereyag Açmak için Nişasta Şerbeti için 2 su bardağı tozseker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu
BALKABAKLI BAKLAVA TARİFİ Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Ayıklayıp dilimlediğiniz balkabağını tozşekerle birlikte yumuşayana dek pişirin. Zencefil ve karanfili ekleyip, ezerek püre yapın. Ayrı bir yerde unu eleyin. Yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyip yoğurun ve hamur yapın. Hamurdan 30 adet beze koparın. Her birini pasta tabağı büyüklügünde açın. 15 adet yufkayı aralarına eritilip soğutulmuş tereyağı sürerek üst üste dizin. Hepsini birden nişasta ile açın. Yağlanmış tepsiye serin. Üzerine dövülmüs antepfıstığı serpin. Kabak püresini de üzerine yayın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız yufkaları kabak püresi yayılmış yufkaların üzerine yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin. En az 4 saat dinlendirerek servis yapın.