Malzemeler
1/2 fincan kıyılmış soğan
2 fincan dilimlenmiş enginar kalbi
1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
2 fincan pirinç
400 gr et suyu
tuz,
karabiber
1 fincan doğranmış maydanoz
1 fincan rendelenmiş parmesan peyniri
Büyük ve yapışmaz bir tavada soğanları
yumuşayıncaya dek kavurun. Enginarları ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya
devam edin. Pirinci ilave edin, yaklaşık 1-3 dakika daha kavurun. Sık
sık karıştırarak, pirinç
tüm suyu çekene kadar pişirin. Et suyunu ısıtın. Yarım fincan kadarım
pirince ekleyin, suyunu çekene dek, 3-5 dakika süreyle karıştırın. Kalan
et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmayı ihmal etmeyin. 25 dakika
kadar pişirin. Daha fazla sıvıya gerek varsa su ekleyin. Pişen risottoyu
tuz ve karabiber ile tatlandırın. Maydanoz ve parmesan peynirini serpin, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.