15 gr. kurutulmuş porcini mantarı
150 ml. sıcak su
1 litre sebze suyu
1 tutam safran
30 ml. zeytinyağı
1 soğan ince doğranmış
1 diş ezilmiş sarımsak
350 gr. arborio pirinci
25 gr. tereyağı
50 gr. rendelenmeiş parmesan peyniri
tuz
karabiber
Kurutulmuş porcinileri sıcak suda ıslatın. 20 dakika sonra kevgire
çıkartın. Mantar suyunu süzerek bir kaba alın, içine sebze suyunu ilave
edin hafifçe kaynatın. Bu karışımdan 3 çorba kaşığını bir kaba alarak
içine safranı koyarak bekletin. Porcinileri ince kıyın, zeytinyağını bir
tavada kızdırıp soğanları, sarımsağı ve mantarları 5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyerek 2 dakika karıştırarak kavurun, tuzunu ve biberi ekleyin, sebze mantar suyu karışımının dörtte birini ilave edin. Bunu da tamamen çekinceye kadar pişirin. Kalan sebze mantar
suyu karışımından azar azar ilave edip her defasında çektirin bitene
dek tekrarlayın. Yaklaşık 20 dakika süren bu işlemden sonra tereyağı
safran ve parmseanın yarısını ekleyin. Servis eserken kalan parmesan ve mantarlarla süsleyin.