250 gr. yuvarlak pirinç
100 gr. jambon
100 gr. mantar
1 baş soğan
60 cl. tavuk suyu (2 tavuksu tabletle hazırlanmış)
25 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
25 gr. parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi
karabiber
tuz
Soğanı temizleyin, yıkayıp kıyın. Mantarları yıkayıp ince dilimler
halinde doğrayın Jambonları 2 cm. uzunluğunda ve 1 cm kalınlığında
kesin.
Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup kızınca içine soğanları atın. 3 dakika soğanlar sararıncaya kadar orta ateşte kavurun.
Kavrulan soğanlara mantarları, tuz karabiberi ilave edin bir çevirip jambonları
atın. 2 dakika birlikte hafif ateşte kavurun ve pirinci üzerlerini
ekleyin. Tekrar bir iki dakika daha birlikte çevirip üzerine tavuksu tabletleriyle hazırladığınız tavuk
suyunu ekleyin ve kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırın, kaynamaya
başlayınca ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatarak, hafif ateşte
yavaş yavaş pirinç tüm suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Pirinç pişmeden tüm suyunu çekerse bir parça daha tavuk suyu veya su ekleyebilirsiniz. Risotto'nuz pişince ateşten alıp, servis tabağına çıkarın ve üzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapın.