Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Etli Makarna Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Etli Makarna Tarifi Empty
MesajKonu: Etli Makarna Tarifi   Etli Makarna Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:14 pm

500 gram makarna (1 numara)

12 bardak su

2 çorba kaşığı tuz

SALÇASI:

250 gram sığır eti

40 gram çiçekyağı (2 çorba kaşığı)

100 gram soğan (1 büyük)

500 gram domates (3 büyük) ya da 150 gram tuzsuz domates salçası

4 ya da 5 bardak su veya et suyu

Tuz

ÜSTÜNE:

70 gram tereyağı, ya da margarin (3 1/2 çorba kaşığı)

25 gram rende gravyer peyniri (1 kahve fincanı)



1 Küçük bir tencereye; 2 silme çorba kaşığı çiçekyağı koyarak, yağı kızdırmalı, kızınca buna; en çok küçük fasulye büyüklüğünde parçalara doğranmış 250 gram sığır
eti koyarak, etlerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar kuvvetli
ateşte yakmadan, karartmadan, karış-tırmalı, kızartmah, sonra bunlara;
çentilircesine küçük kesilmiş bir büyük baş da soğan koyarak, soğanlar iyice ölmüş ve koyu sarımsı bir renk alıncaya kadar etlerle birlikte aşağı yukarı 20 dakika daha kavurmakta devam etmelidir.

2 Sonra bu etleri soğanlarla; kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış 3 büyük domates, ya da bir buçuk kahve fincanı tuzsuz somtaes salçası katarak, domatesler
az eriyip de salçamsı bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 5 dakika daha
pişirmeli, sonra da bunlara; 4-5 bardak sıcak su koymalı, etler iyice
pişip de içindeki salçası da boza kıvamında bir »koyuluğa gelinceye
kadar üç - üç buçuk saat arasında pişmeye bırakmalı ve salçayı ateşten
alarak makarnaların üstlerinde kullanmak üzere bir tarafa bırakmalıdır.

3 Salça pişince, bir tencereye; 12 bardak su, 2 silme çorba kaşığı tuz
koyarak suyu kaynamaya bırakmalı, kaynaymca bunlara, kırılmadan 500 gram
1 numara makarna atarak, makarnalar pişip de yumuşak bir hal alıncaya
kadar 13-15 dakika arasında haşlamalı, sonra da kevgirden geçirerek
makarnaların iyice süzülmelerini sağlamalıdır.

4 Sonra, iyice süzülmüş bu makarnaları tabağa alarak üstlerine üç buçuk
silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ile hazırlamış olduğumuz
salçayı ederiyle birlikte koymalı ve iyice karıştırdıktan sonra
üstlerine bir kahve fincanı rende gravyer peyniri serpilmiş olduğu halde servis yapmalıdır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Etli Makarna Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ETLİ TÜRLÜ TARİFİ
» Kaz Etli Pilav tarifi (Kars)
» KARIŞIK ETLİ DOLMA tarifi
» ETLİ SEBZE YEMEKLERİ tarifi
» Etli Kabak Dolması Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: