Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kaz Etli Pilav tarifi (Kars)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kaz Etli Pilav tarifi (Kars)  Empty
MesajKonu: Kaz Etli Pilav tarifi (Kars)    Kaz Etli Pilav tarifi (Kars)  Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:29 am

Kaz Etli Pilav (Kars)

500 gr kaz göğüs eti
1.5 su bardağı pirinç
1 soğan
2.5 su bardağı et suyu
150 gr tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 ayva
Tuz

1.
Gögüs etini 3 su bardağı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp didikleyin. Etin
suyunu ayırın. Etleri bir tavaya alıp kendi yağıyla 5-10 dakika
kavurun.
2. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 2.5 su bardağı et
suyunu yayvan bir tencereye alın. Pirinci ve tuzu ilave edip karıştırın.
Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin. 100 gr
tereyağını küçük parçalar halinde pilava ilave edin. Tahta kaşıkla
harmanlayıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin.
3. Ayvayı
soyup küp şeklinde doğrayın. Bir toprak güveçte pilav, et ve ayvayı
harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika
pişirin.
4. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan tereyağını
küçük bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezerek
karıştırın.
5. Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine 1-2 kaşık salçalı sos ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kaz Etli Pilav tarifi (Kars)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KETE tarifi (Kars)
» Erişte Aşı tarifi (Kars)
» Kars Yahnisi tarifi
» MAFİŞ tarifi (Kars)
» HASUDA tarifi (Kars)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: