Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Etli Kabak Dolması Tarifi Salı Şub. 01, 2011 12:22 am | |
| Malzemeler 1 Kg dolmalık kabak 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç 300 Gr orta yağlı kıyma 2 Adet büyük boy domates 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı margarin Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yeteri kadar tuz Hazırlanışı
- Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
- Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.
- İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup
çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.
- Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
- Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
- Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
- Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
- Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra
tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.
Etli Kabak Dolması yemeği tarifi | |
|