Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Etli Kabak Dolması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Etli Kabak Dolması Tarifi Empty
MesajKonu: Etli Kabak Dolması Tarifi   Etli Kabak Dolması Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 12:22 am

Malzemeler

1 Kg dolmalık kabak

2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç

300 Gr orta yağlı kıyma

2 Adet büyük boy domates

2 Adet soğan

1 Çorba kaşığı margarin

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yeteri kadar tuz


Hazırlanışı


  • Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
  • Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.
  • İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup
    çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış
    domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun
    yarısı katılır.
  • Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
  • Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
  • Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
  • Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
  • Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra
    tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis
    yapılır.





Etli Kabak Dolması yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Etli Kabak Dolması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dolma Ve Sarma Tarifleri-
Buraya geçin: