Etli kabak dolması Ramazanda menülerde resmini görüp tarifini göremediğiniz etli kabak dolması...Malzemeler20 adet küçük dolmalık kabak
1 bardak pirinç
300 gr kıyma
4 y.k. zeytinyağ veya sıvıyağ
½ demet maydanoz
2 küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
Kuru nane
Tuz
Karabiber
1,5 s.b. sıcak su
1 y.k. domates salçası
2 kaşık zeytinyağ
Limon suyu
HazırlanışıKabakları incecik oyun. İç harcı hazırlamak için, malzemeleri
küçücük doğrayıp karıştırma kabına alın, baharatları, sıvıyağ ve
salçasını ekleyip karıştırın. Kabakları bir parmak eksik doldurup
tencereye yerleştirin.
Sıcak su, salça, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp kabakların üzerine
gezdirin. Orta ateşte pirinçler şişip uzayana kadar pişirin. Sarımsaklı
yoğurtla servis edin.