Etli enginar dolması Ben
enginarların içindeki tüyleri temizlemeden doldurdum. Pişince çok daha
kolay çıktığını düşünüyorum. İlk kez denediğim bir yemek, genellikle
zeytinyağlı çanak halini yapardım ama çok lezzetli olduğunu ve tekrar
yapmaya teşebbüs edeceğimi belirtmek isterim. Eminim zeytinyağlı dolma
versiyonu da muhteşem olur. Malzemeler (4 kişilik)
4 adet enginar
150 gram kıyma
1/2 cup pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
zeytinyağı
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Soğan, maydanoz, domates, sarımsak incecik kıyılır.
Yıkanmış pirinç, salça, baharatlar ve kıyma eklenerek karıştırılır.
Enginarların
sapları kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır.
Tencereye koyduğunuzda dik duracak şekilde sapları kesilir.
İç harcı elle yaprakların arasına doldurulur.
Tencereye yerleştirilen enginarların yarısına gelecek şekilde su ilave edilip, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir.
1 saate yakın orta ateşte pişirilir.
Sıcak servis yapılır.