40 adet için malzeme
200 g badem ezmesi,
100 g pudra şekeri,
1-2 çorba kaşığı limon suyu,
125 g kuru üzüm.
Garnitür:
50 g beyaz pasta çikolatası,
1 çorba kaşığı dövülmüş fıstık ya da çikolata parçaları.
Badem ezmesini elenmiş pudra şekeri ve limon
suyu ile iyice yoğurun. Masaya pudra şekeri serpin ve hamuru 3 mm
kalınlığında 5x5 cm büyüklüğünde açın. Her karenin üstüne kuru üzüm koyun,
rulolar yapın, yanlarını birbirlerine yapıştırın, çatal batırarak
şekiller oluşturun. Parçalar fiyonk şeklini almalı. Fiyonkları 180
derecede yaklaşık 20 dakika kurumaya bırakın.
Garnitür: Çikolatayı eritin, fiyonkların ortasına noktalar oturtun, fıstık ve çikolata ile süsleyin.
Emine Beder tarafından sunulan Badem Ezmeli Üzümlü Fiyonklar (Alman) tarifindir afiyet olsun