Malzemeler 1.5 Su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tarçın
1 Su bardağı yulaf ezmesi
1 Su bardağı kahverengi şeker
Yarım su bardağı tereyağ
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı vanilya esansı
Kreması için :
Yarım su bardağından biraz fazla fıstık ezmesi
Yarım su bardağından az tereyağı
Yarım çorba kaşığı badem likörü
1 Çay kaşığı vanilya esansı
1.5 Su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
- Unu, karbonatı, taçını ve yulaf ezmesini bir kapta karıştırın.
- Başka kapta şeker ve tereyağını krema kıvamını alana dek mikserle çırpın.
- Yumurta ve vanilyayı ekleyin.
- Orta hızla karıştırmaya devam edin.
- Unlu karışımı ekleyin.
- Düşük hızda malzemeler yarı yarıya karışana dek çırpın.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Herbir parçayı düz yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın.
- Üzerini plastik bir folyo ile kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin.
- Sonra unlu bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
- 5 Santim çapında yuvarlaklar kesin.
- Yağlanmış bir tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 13-15 dakika pişirin.
- Bisküvileri hemen soğuk ve düz bir zemine alın.
- Kreması için fıstık ezmesini, tereyağını, badem likörünü, vanilya esansını ve pudra şekerini iyice karıştırın.
- Kremayı bisküvilerin yarısının üzerine sürün.
- Diğer bisküvileri de onların üzerine kapatıp, servis yapın.
Fıstık Ezmeli Bisküvi yemeği tarifi