Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Zencefilli Bisküvi Tarifi Salı Şub. 01, 2011 7:17 pm | |
| Malzemeler 1 Su bardağından 1 parmak eksik un 1 Çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı toz zencefil 1 Çay kaşığı tarçın 1 Çay kaşığı yenibahar 100 gr margarin 1 Su bardağı tozşeker 3 Adet yumurta Hazırlanışı
- Unu, kabartma yozunu, zecefili, tarçını, yenibaharı ve margarini hamur yoğurma kabına alın.
- Malzemeler özleşene dek yoğurun.
- Hamuru streç filme sarın.
- 1 gece bekletin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
- Parçaları düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açın.
- Açtığınız hamur parçalarından bir su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra, soğuduklarında bisküvileri tepsiden alın ve servis yapın.
Zencefilli Bisküvi yemeği tarifi | |
|