Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Ekler Pasta I Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:24 pm | |
| Malzemeler Hamur için : 1 Su bardağı su 100 gr margarin 1 Su bardağı un 1 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tutam tuz 3-4 Adet yumurta Kreması için : 2 Adet yumurta Yarım su barağı tozşeker 1 Çay bardağı un 1.5 Su bardağı süt 1 Çay kaşığı vanilya Limon kabuğu rendesi 1 Çorba kaşığı kakao Üzere : 100 gr bitter çikolata 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı süt Hazırlanışı
- Su ve margarini bir tencereye alıp, ateşe koyun.
- Şeker ve tuzu katın.
- Kaynamaya başlayınca unu bir kerede ekleyip, karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın.
- Hamur ılınınca yumurtaları teker teker kırıp, yedirin.
- Hamur ne fazla katı ne de fazla yumuşak olmalı, ele biraz yapışacak kıvamda olmalı.
- Hamuru geniş uç takılı krema torbasına doldurun.
- Az yağlı fırın tepsisine uzun veya yuvarlak biçimde sıkın yada kaşıkla şekillendirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırını kapatın ve 30-40 dakika kapağını açmadan hamuru dinlendirin.
- Kreması için : Çelik bir tencereye süt hariç tüm malzemeleri koyup, karıştırın.
- Sıcak yada ılık olarak sütü azar azar katıp, karıştırarak pişirin.
- Altını kapattıktan sonra ara sıra karıştırarak soğutun.
- Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarıp, ayırın.
- Hazırlanan ekler kekinin içine krema torbası yardımı ile bu kremayı doldurun ve ayırdığınız üst kapağı üzerine kapatın.
- Bitter çikolatayı 1 çorba kaşığı sütle benmari usulü
eritin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene dek sürekli karıştırarak)
- Parlaklık için margarini ekleyin ve pastaların üzerine dökün.
- Üzerine hindistancevizi veya dövülmüş entep fıstığı serperek, servis yapın.
Ekler Pasta I yemeği tarifi | |
|