Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Ekler Pasta I Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ekler Pasta I Tarifi Empty
MesajKonu: Ekler Pasta I Tarifi   Ekler Pasta I Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 8:24 pm

Malzemeler

Hamur için :

1 Su bardağı su

100 gr margarin

1 Su bardağı un

1 Çorba kaşığı tozşeker

1 Tutam tuz

3-4 Adet yumurta

Kreması için :

2 Adet yumurta

Yarım su barağı tozşeker

1 Çay bardağı un

1.5 Su bardağı süt

1 Çay kaşığı vanilya

Limon kabuğu rendesi

1 Çorba kaşığı kakao

Üzere :

100 gr bitter çikolata

1 Çorba kaşığı margarin

1 Çorba kaşığı süt


Ekler Pasta I Tarifi 590_500


Hazırlanışı


  • Su ve margarini bir tencereye alıp, ateşe koyun.
  • Şeker ve tuzu katın.
  • Kaynamaya başlayınca unu bir kerede ekleyip, karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın.
  • Hamur ılınınca yumurtaları teker teker kırıp, yedirin.
  • Hamur ne fazla katı ne de fazla yumuşak olmalı, ele biraz yapışacak kıvamda olmalı.
  • Hamuru geniş uç takılı krema torbasına doldurun.
  • Az yağlı fırın tepsisine uzun veya yuvarlak biçimde sıkın yada kaşıkla şekillendirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırını kapatın ve 30-40 dakika kapağını açmadan hamuru dinlendirin.
  • Kreması için : Çelik bir tencereye süt hariç tüm malzemeleri koyup, karıştırın.
  • Sıcak yada ılık olarak sütü azar azar katıp, karıştırarak pişirin.
  • Altını kapattıktan sonra ara sıra karıştırarak soğutun.
  • Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarıp, ayırın.
  • Hazırlanan ekler kekinin içine krema torbası yardımı ile bu kremayı doldurun ve ayırdığınız üst kapağı üzerine kapatın.
  • Bitter çikolatayı 1 çorba kaşığı sütle benmari usulü
    eritin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene dek
    sürekli karıştırarak)
  • Parlaklık için margarini ekleyin ve pastaların üzerine dökün.
  • Üzerine hindistancevizi veya dövülmüş entep fıstığı serperek, servis yapın.





Ekler Pasta I yemeği tarifi


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Ekler Pasta I Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Çilekli Mini Ekler Pasta Tarifi
» Portakallı Pasta Tarifi
» Çilekli Ekler Tarifi
» Çam Pasta Tarifi
» Sakızlı Pasta Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: