Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Çam Pasta Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Çam Pasta Tarifi Empty
MesajKonu: Çam Pasta Tarifi   Çam Pasta Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 8:15 pm

Malzemeler

Keki için :

7 Adet yumurta

150 Gr tozşeker(3 kahve fincanı)

150 Gr un (3 kahve fincanı)

2 Çorba kaşığı kakao

1 Paket kabartma tozu

Hazır çikolatalı veya vanilyalı kekle de yapabilirsiniz

Kreması için :

400 Gr krem şanti

200 Gr sütsüz çikolata

100 Gr çikolata parçaları

2 Su bardağı süt

Üzerine :

200 Gr dövülmüş antep fıstığı

Dekore etmek için yılbaşı süsleri, pudra şekeri


Çam Pasta Tarifi 590_500


Hazırlanışı


  • Şeker ve yumurtaları mikserle karıştırın, krema kıvamı aldığında elenmiş kabartma tozu, kakao ve unu ilave edip karıştırın.
  • Yağlı kağıt döşenmiş kelepçeli bir kek kalıbına hazırladığınız hamuru dökün.
  • 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra enine üç parçaya bölün.
  • Kreması için 400 gr krem şantiyi 2 su bardağı sütle mikserde 5-10 dakika çırpın.
  • Bu karışımdan 9-10 kaşık ayırıp bir kenara koyun.
  • 200 gr sütsüz çikolatayı benmari usulü eritin (cezveyi içi
    sıcak su dolu bir kabın içine oturtup kısık ateşte devamlı karıştırarak
    eritin).
  • Krem şantiyle erittiğiniz çikolatayı güzelce karıştırın.
  • Kekin ilk katına ilk önce şeketli su veya süt sürün.
  • Şekerli su veya süt sürdüğünüz kekin üzerine kremanın yaklaşık üçte birini yayın.
  • Kremanın üzerine çikolata parçalarından serpiştirin ve ikinci keki üzerine kapatın.
  • Tekrar şekerli su veya süt sürün.
  • Üzerine kremayı yayın ve tekrar çikolata parçaları serpiştirin.
  • Son keki de kapatın ve çok az şekerli karışımdan sürün.
  • Çam şeklini verebilmek için kremaladıktan sonra çam şeklinde kesin.
  • Kenarlarını keskin bir bıçakla biçimlendirerek üçgen şekli verin.
  • Artan parçalarla çamın gövdesini oluşturun.
  • Çamın her tarafına ayırdığınız 9-10 kaşık krem şantiyi sürün.
  • Her tarafı bembeyaz olduğunda üzerine ve kenarlarına elinizle çarparak dövülmüş antep fıstığını kaplayın.
  • Bazı yerlerine budra şekeri serpin ve süsleyip buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
  • NOT : Eğer hazır kek kullanıyorsanız yine aynı şekilde şekerli
    su veya süy ile ıslatın, katlarına krema sürün, çikolata parçaları
    serpiştirin ve çam şelki verin.





Çam Pasta yemeği tarifi


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Çam Pasta Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kirazlı Pasta Tarifi
» Etimekli Pasta Tarifi
» Tavşan Pasta Tarifi
» Kütük Pasta Tarifi
» Çikolatalı Pasta Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: