Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Pizza alla Marinara

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Pizza alla Marinara Empty
MesajKonu: Pizza alla Marinara   Pizza alla Marinara Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 8:22 pm







Pizza alla Marinara Pizza_copy_2

tarif: pizza hamuru için The Bread Baker's Apprentice deki tarifin az işlemlisi

Ünlü mimar Mies Van Der Rohe'nin yine çok ünlü bir lafı var. Less is
more (daha az, daha çoktur) ...işte hayat felsefem. Herşeyde ama
herşeyde sadelikten hoşlanıyorum. Moda, mimari, tasarım, dekorasyon ve
yemek.

Bu lafı The bread baker's apprentice kitabında da görünce hoşuma gitti. Peter Reinhart,
pizzanın üst malzemesinin en fazla 3 ya da 4 çeşit olmasını söylerken
kullanmış. Tamamen katılıyorum. Şimdi tarifini vereceğim balıklı pizza
da çok sade. Klasik, pizza alla marinara adının aksine balık
ile yapılmaz sadece domates, kekik ve sarmısak kullanılırmış ama son
zamanlarda ançüez de eklenmeye başlanmış, tıpkı benim yaptığım gibi.

İtalya'da yediğimiz pizzaların hamuru aynı bizim lahmacun hamuru gibi
incecik açılıyordu ve herkes pizzanın üzerine yeşillik koyuyor, dürüm
yapıyor ve öyle yiyordu. Ben de hamuru incecik yapmak istedim ama yine
de kalın olmuş.

Pizza alla Marinara

üst malzemesi:1 pizza tabanı için


  • 3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
  • 4 adet ançüez
  • 1 diş sarmısak - opsiyonel
  • arzu ettiğiniz kadar taze kekik
  • kapari, kebere turşusu - opsiyonel
  • zeytinyağı


tarif:


  1. domatasleri incecik doğrayın, ezdiğiniz sarmısak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın.
  2. pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde
    yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine
    serpiştirin.


pizza hamuru

malzemeler: 4 kişi için

1 cup = 1 su bardağı


  • 4 1/2 cups (600 gr.) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un ( ben piyalenin %100 doğal ununu kullandım.)
  • 1 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya (Dr. Outker)
  • 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 3/4 cups (400 gr.) buz gibi soğuk su



  1. Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba
    koyun. Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir
    kaşıkla karıştırın.
  2. Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun. Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün.( ben 4 parçaya böldüm. 30 cm. çapında pizza tabanım oldu.)
  3. Bezeleri biraz daha yoğurun, top top yapıp, yağladığınız ve
    unladığınız bir tepsiye koyun. Üzerini biraz daha yağlayıp plastik, hava
    almayan bir poşetin içine koyup buzdalabında 1 gece bekletin. Hamurlar
    buzdolabında, bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor.
  4. Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında
    bekletin. Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde
    açın. Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir
    miktar üzerine un serpin. Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak,
    yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru
    sündürün. İlk önceleri sünmesi zor olabilir o zaman 5-20 dakika arası
    dinlendirin. Hamurda ki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay
    şekil alacaktır.
  5. Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece). Fırın tepsisinin tekini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun. Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek.
  6. Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin.
  7. Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını
    yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun. Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15
    dakika arası pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Pizza alla Marinara
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Spaghetti alla Carbonara Tarifi
» Ton balıklı pizza Tarifi
» Pratik Karışık Pizza
» Pizza Tarifi
» Bayram ve Bir Pizza

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: