Pirinç Salatası 2Malzemeler:
- 1 su bardağı Amerikan pirinci
- 1 su bardağı mısır(konserve)
- 2-3 domates
- 4-5 sivribiber
- 1 demet maydanoz
- 1 fincan soya yağı
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 limon
- 1 fincan soya sosu
- köri, nane, tuzHazırlanışı:Amerikan
pirincini derin bir kaba yerleştirerek üzerine 3-5 parmak fazla olacak
şekilde sıcak su ve bir kaşık tuz ilave edin. Ara sıra karıştırarak
ılıyıncaya kadar bekletin. Mısırınızı açıp suyunu iyice süzün. Sivri
biberlerin içini çıkarıp ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını
soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın. Pirinci sudan çıkartıp tel süzgece
boşaltarak iyice yıkayıp, süzün. Bir tencerede su kaynatın. Pirinçlerin
yapışmaması için, içine 1 fincan soya yağı ve tuz ekleyin. Üzerine
pirinçleri ilave edip arada karıştırarak kapağını kapatmadan haşlayın.
Ocağı kapattıktan sonra 3-5 dakika bekletip suyunu süzün. Haşlanmış
pirinçleri derin bir kaseye alın. Bütün malzemeleri üzerine ekleyerek,
karıştırın. Limonu ince dilimler halinde kesip servis tabağına alarak
salatanızı üzerine koyun. Maydanoz, nane ile süsleyerek servis yapın.