Pirinç SalatasıMalzemeler:
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tel şehriye
- 3 arpacık soğan
- 2 pırasa
- 2 havuç
- 4 çay bardağı su
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Sos İçin:
- 2 konserve salçalık kırmızıbiber
- 1 limonun suyu
- 6 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 6 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiberHazırlanışı:Zeytinyağını
ısıtıp tel şehriyeyi kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve tel şehriyenin
üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ilave edip kısık
ateşte pişirin. Soğanları küp küp doğrayın. Pırasayı da ince halkalar
şeklinde doğrayın. Havuçları da temizleyip küçük küpler halinde doğrayın
ve tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın. Fasulye ve diğer malzemeleri
bir kapta karıştırın. Sos için biberlerin çekirdeklerini temizleyip
kıyın. Bir kâsede limon suyu, sirke, sıvıyağ, tuz ve karabiberi
karıştırın. Biberi ilave edin. Salatanın üzerine döküp karıştırın. 10
dakika buzdolabında bekletin. Servis tabağına alıp servis yapın.