Bezelyeli Pirinç Salatası Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı margarin
- 250 gr pirinç
- 50 gr tel şehriye
- 3 arpacık soğan
- 2 sap pırasa
- 3 havuç
- 500 gr haşlanmış kuru fasulye
- 500 gr bezeİye (konserve)
- 2 adet cin biber(süs)
- 1 limon
- 6 çorba kaşığı sirke
- tuz, karabiber
- 6 çorba kaşığı sıvıyağHazırlanışı:Bir
tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun. Pirinci ilave edip
biraz daha kavurun. 4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip
pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Pırasayı yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Havucu da ayıklayıp
yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika
kadar haşlayın. Kuru fasulye ve bezelyenin suyunu süzün. Büyük bir
servis kasesinde bütün malzemeleri karıştırın. Sos için süs biberlerini
ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince kıyın. Limonu sıkın.
Bir kasede limon suyu, sirke, tuz, karabiber ve sıvıyağı ilave edip
çırpın. Biberi de ekledikten sonra sosu salatanın üzerine döküp 1 saat
bekletin. Salatanızı servis yapmadan önce tekrar tuz ve karabiberle
tatlandırın.Not:İsterseniz salata kasenizin etrafını portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.