Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Tel şehriyeli pirinç pilavı & Karnıyarık

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Tel şehriyeli pirinç pilavı & Karnıyarık Empty
MesajKonu: Tel şehriyeli pirinç pilavı & Karnıyarık   Tel şehriyeli pirinç pilavı & Karnıyarık Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 7:20 pm









Tel şehriyeli pirinç pilavı & Karnıyarık Karniyarik+%282%29
Tel şehriyeli pirinç pilavı

Pilavları genellikle bir bardak ölçü ile hazırlıyorum, malum 3 kişi
olunca yetiyor, miktarı siz ailenizin kalabalıklığına göre iki katına
çıkararak hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler
1 s.b jasmine pirinç
1/3 s.b tel şehriye
1,5 s.b tavuk suyu veya sıcak su
Tuz
Sıvıyağ veya tereyağ

Hazırlanışı

Sıvıyağı veya tereyağı (ben hiçbir yemekte tereyağ kullanmıyorum) orta
boy tencereye alıp kızdırın. Tel şehriyeleri atıp altın gibi kızartın.
Yıkanıp iyice süzülmüş pirinci ilave edip pirinçler kuruyana dek
kavurun. Tavuk suyunu ve tuzunu ayarlayıp ocağın altını kısıp kısık
ateşte pirinçler uzayıp şişene dek pişirin. Altını kapatıp tencereye
kağıt havlu yerleştirin. 20 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak servis edin


Tel şehriyeli pirinç pilavı & Karnıyarık Karniyarik




Karnıyarık

Malzemeler
8 karnıyarıklık patlıcan
250 gr. dana kıyma
2 kucuk kuru soğan
3 y.k zeytinyağ
1 y.k biber salça
2 domates
3 sivri biber
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için Sıvı yağ
Tuz ve karabiber


Üzeri için
1 domates, dilimlenmiş
4 sivribiber, ikiye kesilip kızartılmış


Hazırlanışı
Patlıcanların baş kısımları kalacak şekilde alaca soyup
tuzlu suda yarım saat bekletin. Yıkayıp kurulayın. Yağda çevirerek
kızartın. Tepsiye yerleştirip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde
kesip açın.


İnce doğranmış soğan, salça,
biber, kıyma az yağda kavurun. Soyulup doğranmış domates ile de biraz
çevirin. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edip ocağın altını
kapatın.


Patlıcanların içine, aldığı
kadar hazırladığınız kıyma harcından doldurun. Üzerlerine birer tane
domates dilimi ve biber parçası yerleştirin.

Az su ilavesi ile yahut kıyma sosunun suyunu üzerine gezdirerek önceden ısıtılmış 200 C fırında veya ateşte pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Tel şehriyeli pirinç pilavı & Karnıyarık
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kızarmış kedi balığı & Garnitürlü pirinç pilavı
» Arpa şehriyeli bulgur pilavı & kağıtta balık & ıspanak
» Arpa şehriyeli bulgur pilavı & kağıtta balık & ıspanak
» Arpa şehriyeli bulgur pilavı & kağıtta balık & ıspanak
» Karnıyarık Börek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Anadolu Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: