Tel şehriyeli pirinç pilavı
Pilavları genellikle bir bardak ölçü ile hazırlıyorum, malum 3 kişi
olunca yetiyor, miktarı siz ailenizin kalabalıklığına göre iki katına
çıkararak hazırlayabilirsiniz.Malzemeler1 s.b jasmine pirinç
1/3 s.b tel şehriye
1,5 s.b tavuk suyu veya sıcak su
Tuz
Sıvıyağ veya tereyağ
Hazırlanışı Sıvıyağı veya tereyağı (ben hiçbir yemekte tereyağ kullanmıyorum) orta
boy tencereye alıp kızdırın. Tel şehriyeleri atıp altın gibi kızartın.
Yıkanıp iyice süzülmüş pirinci ilave edip pirinçler kuruyana dek
kavurun. Tavuk suyunu ve tuzunu ayarlayıp ocağın altını kısıp kısık
ateşte pirinçler uzayıp şişene dek pişirin. Altını kapatıp tencereye
kağıt havlu yerleştirin. 20 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak servis edin
Karnıyarık
Malzemeler
8 karnıyarıklık patlıcan
250 gr. dana kıyma
2 kucuk kuru soğan
3 y.k zeytinyağ
1 y.k biber salça
2 domates
3 sivri biber
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için Sıvı yağ
Tuz ve karabiber
Üzeri için1 domates, dilimlenmiş
4 sivribiber, ikiye kesilip kızartılmış
Hazırlanışı
Patlıcanların baş kısımları kalacak şekilde alaca soyup
tuzlu suda yarım saat bekletin. Yıkayıp kurulayın. Yağda çevirerek
kızartın. Tepsiye yerleştirip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde
kesip açın.
İnce doğranmış soğan, salça,
biber, kıyma az yağda kavurun. Soyulup doğranmış domates ile de biraz
çevirin. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edip ocağın altını
kapatın.
Patlıcanların içine, aldığı
kadar hazırladığınız kıyma harcından doldurun. Üzerlerine birer tane
domates dilimi ve biber parçası yerleştirin.
Az su ilavesi ile yahut kıyma sosunun suyunu üzerine gezdirerek önceden ısıtılmış 200 C fırında veya ateşte pişirin.