Kızarmış kedi balığı
malzemeler 4 kedi balığı filetosu
Tuz
Karabiber
Yeterince kuru maydanoz
Toz kırmızı biber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Balıkları baharatlar ile ovup dolapta dinlendirin. Yağı tavaya alıp
kızdırın. Balıkları una bulayıp her yönünü 6-8 dakika pişirin. Pilav ve
salata ile servis edin.
Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı
Malzemeler1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış
1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür
Tuz
Sıvıyağ
2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu
HazırlanışıSıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun.
Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce
orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30
dakika kadar demlenmeye bırakın.