Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Fırında Kızarmış Tavuk Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Fırında Kızarmış Tavuk Dolması Empty
MesajKonu: Fırında Kızarmış Tavuk Dolması   Fırında Kızarmış Tavuk Dolması Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:51 pm










Fırında Kızarmış Tavuk Dolması Firinda+tavuk+dolma+%285%29
Fırında Kızarmış Tavuk Dolması Firinda+tavuk+dolma+%282%29
Fırında Kızarmış Tavuk Dolması Firinda+tavuk+dolma
Fırında tavuk dolma için dilerseniz çam fıstıklı, kuş üzümlü, yenibaharlı ve tarçınlı bir iç pilav hazırlayabilirsiniz. Bugün benim sizle paylaşacağım Adana usulü hazırlanan iç pilav olacak.


Fırın
derecesinin düşüklüğü dikkatinizi çekmiştir. En önemli özelliklerinden
biri ağır ateşte yavaş yavaş pişirilek her tarafının eşit şekilde nar
gibi kızartılması. Bir diğeri, borcama yerleştirilen tavuğun etrafına su
gezdirilmemesi. Kızarmış tavuk olacağı için derisi pişerken muhafaza
edilir ve su ilavesi yapılmaz.


Kızarmaya
başlayınca fırından çıkartılıp eritilmiş tereyağ fırça yardımıyla
tavuğun yüzeyine sürülür tekrar 10-15 dakika kadar fırınlanır.


Malzemeler


  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 yk tereyağ
  • tuz, karabiber, toz biber, kimyon
İç pilavı için

  • ½ su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yk sıvıyağ
  • 1 yk salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 sb su

Yapılışı

Tavuk temizlenip ayıklanır baharatlarla (tuz, karabiber, toz biber ve
çok az kimyon) içi ve dışı ovulur, bu halde 4-5 saat bekletirilir.
Doldurulmaya hazır hale getirilir.


İç pilavı
için soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda öldürülür. Pirinç eklenip
kavrulur. Salçası ve baharatları eklenip kavrulduktan sonra suyu ilave
edilir. Suyunu çekince ılınmaya bırakılır.
Hazırlanan
harç tavuğa doldurularak dikilir. Uygun büyüklükteki borcam hafif
yağlanıp yerleştirilir. Önceden 150 C de 1,5 saat kadar nar gibi olana
dek pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Fırında Kızarmış Tavuk Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Türk Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: