Konu: Bruschetta (Kızarmış ekmek dilimleri) Çarş. Ocak 26, 2011 5:48 pm
Görüntüsü kadar lezzeti ile de damak tadınıza hitab eden bu İtalyan iştah açıcıları hazırlamak için bütün ihtiyacınız olan şey Fransız veya İtalyan baget ekmek dilimleri, yeterince dilimlenmiş olgun domates, taze Mozarella peynir dilimleri, zeytinyağ ve ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı).
Ekmek dilimlendikten sonra fırında kızarıncaya kadar tutulur. Fırından çıkarılıp oda sıcaklığına geldiğinde üzerlerine birer adet peynir dilimi, domates dilimi yerleştirilir, kabaca kıyılmış taze fesleğen yaprakları serpilir. Sarımsaklı olması tercih ediliyorsa en son üzerine gezdireceğiniz zeytinyağa ezilmiş sarımsak karıştırılıp dilimlerin üzerine gezdirebilirsiniz.
Sarımsak taneleri gelmesin isterseniz ekmek dilimleriniz fırından çıktığı anda kesilmiş sarımsak ile ovarsanız yalnız aromasını elde etmek için yeterli olacaktır.