Sucuklu PizzaMalzemelerYeterince sucuk
1,5 kase rende kaşar
Domates sosu için1 kase domates sosu
1 diş rendelenmiş sarımsak
tuz
karabiber
Kuru fesleğen
3 y.k. zeytinyağ
hamuru için1 s.b su
1 t.k. kuru maya
2 t.k. şeker
2 y.k. zetinyağ
aldığı kadar un (yaklaşık 2- 2,5 bardak)
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak, normal ekmek hamuru hazırlar gibi mayalayın. Ilık bir yerde dinlendirin.
Domates sosu için, domates püresi yada rendesi kullanabilirsiniz. Ben
hazır domates püresi kullandım. Domates püresi, rendelenmiş sarımsak,
kuru fesleğen, tuz, karabiber ve zeytinyağ karıştırıp bir kenara alın.
Sosunuz katı olursa su ilavesiyle daha sıvı hale getirebilirsiniz.
Hamuru incecik açarak hafif yağlanmış pizza tepsisine yayın. Üzerine
hazırladığınız domates sosunu gezdirin. Kaşar peynirin yarısını domates
sosun üzerine, kalan yarısını da sucuklar piştikten sonra fırından
çıkarmadan önce serpin.
Sucuğu dilimleyip pişirin. Kaşar peynirin üzerine aralıklı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında taban hamuru pişene dek bekletin.
Çıkarmadan önce kalan kaşarı da serpip tekrar fırınlayın. Kaşar eriyince
fırından çıkarıp dilimleyin.