Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Ispanaklı Akıtma Tarifi Perş. Şub. 17, 2011 8:26 pm | |
| | | Malzemeler : | Hazırlanış : | Malzemeler:
2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, 500 gr. ıspanak yaprağı, 2 adet soğan, Tuz, karabiber, 300 gr. yoğurt, 2 diş sarımsak
| Yapılışı:
Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır. Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır. Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden kaynar su geçirilir. Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır. Yoğurt sarımsakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır
Püf nokta;Hamur tavaya ince dökülmeli fazla kurutulursa, rulo yapılmaz.
|
|
| |
|