Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Ispanaklı Akıtma Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ispanaklı Akıtma Tarifi Empty
MesajKonu: Ispanaklı Akıtma Tarifi   Ispanaklı Akıtma Tarifi Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 8:26 pm

Ispanaklı Akıtma Tarifi Foto.php?d=20090421021913







Malzemeler : Hazırlanış :
Malzemeler:


2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1
çay bardağı sıvıyağ, 500 gr. ıspanak yaprağı, 2 adet soğan, Tuz,
karabiber, 300 gr. yoğurt, 2 diş sarımsak
Yapılışı:

Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır. Tavaya 1 yemek kaşığı
sıvıyağ konur ve kızdırılır. Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür.
Her iki tarafı kızartılır. Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden
kaynar su geçirilir. Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda
kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Tuz, karabiber eklenir. Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup,
rulo biçiminde sarılır. Yoğurt sarımsakla karıştırılıp, akıtmaların
üzerine gezdirilip, servis yapılır





Püf nokta;Hamur tavaya ince dökülmeli fazla kurutulursa, rulo yapılmaz.



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Ispanaklı Akıtma Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: HaMur İşleri Tarifleri-
Buraya geçin: