Yumurta, un ve yumurta sarısı ile irmik bir kapta karıştırılır. İçine de tuz katarak biraz da suyla hamur olarak yoğurun. Çok yumuşak olmayacak şekilde kıvama getirilir. Oluşan hamur parçalara ayrılarak yuvarlak olarak ince bir şekilde açılır. Bir tencerede su kaynatılır. Kaynatılan bu suyun içerisine açılan makarna hamuru atılarak ön haşlama yapılır. Haşlanan yufkalar sıcak sudan çıkarılarak hemen bir kapta hazırlanan soğuk suya atılarak şok edilir.
Diğer tarafta ıspanakları bolca yıkayın, soğanı piyazlık doğrayın Bir tavaya yağ koyarak yıkanmış ıspanak yapraklarını tuzu ve soğanları koyarak soteleyin.
Fırından çıkarılan ruloları keserek servis tabağına alınız üzerine aşağıda tarifini verdiğimiz domates sonunu dökerek servisinizi yapınız
SOS:
Domates rendesi tuz karabiber ve biraz da suyu bir tavaya koyarak ocağa alın. Çırpıcıyla karıştırarak pişiriniz. İçine biraz kıyılmış fesleğen de katabilirsiniz.
Püf nokta:Hamur açarken ince açınız. Suyu çkme oranını hesaplayınız. Kalın olursa içine harç koyduğnuz zaman saramazsınız.