500 gr iri hamsi 250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla) 5 adet karalahana yaprağı 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1 adet kuru soğan 2 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz
Hamsiler kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizlenir. Kılçıkları çıkarılıp fileto haline getirilir. Bilahare bir kaba alınır ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkanır. Lahana yaprakları ince ince kıyılıp pirinçle ve maydanozla harmanlanır. Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırılır. Tereyağı tavada eritilip soğanı kavrulur. Pirinçli lahana eklenip karıştırılır. Tencereye karışımın yarısı koyulur. Hamsi filetoların yarısını açılarak karışımın üstüne serilir. Kalan karışım üzerine ilave edilir. Onun da üstüne kalan hamsi filetoları açılarak dizilir. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenip orta ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır. Not: Dıbleye istenirse 1 çorba kaşığı çam fıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir.