Çoban kavurma Orjinalinin hala nasıl olduğunu merak
ettiğim "Çoban Kavurma" saray mutfağına ait lezzetlerden bir tanesi...
ailecek çok beğendik. Ayrıca misafire hazırlanabilecek kolay bir ana
yemek olması da diğer güzel bir yönü.malzemeler200 gr kuzu kuşbaşı
1 büyük olgun domates
2 yeşil biber
1 salçalık kırmızı biber
1 küçük kemer patlıcan
6 kırmızı arpacık soğan
Tuz
Pulbiber
2 yk tereyağ
Hazırlanışı (Sebzelerin hepsi küp doğranmış olacak) Eti, tereyağda
suyunu salıp çekene dek kavurun. Beşer dakika arayla; dörde bölünmüş
arpacık soğanları, küp doğranmış yeşil ve kırmızı biberler, patlıcan ve
en son da domates eklenir. 10 dakika bütün sebzelerle birlikte kavrulur
ocak kapatılır. Tuz ve pul biber ekip tatlandırılır. Favori bir pilav
ile sıcak ikram edilir.