Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Sebzeli Pizza (mikrodalga) Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Sebzeli Pizza (mikrodalga) Tarifi Empty
MesajKonu: Sebzeli Pizza (mikrodalga) Tarifi   Sebzeli Pizza (mikrodalga) Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:57 pm

3/4 tatlı kaşığı kuru maya

175 g kepekli un

bir tutam tuz

15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı

3 domates (her biri dörde bölünmüş)

1 küçük soğan (piyaz doğranmış)

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

bir tutam taze çekilmiş karabiber

1 kabak (kazınıp, dilimlenmiş)

5 tatlı kırmızıbiber (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra halkalar halinde doğranmış)

4 küçük konserve mısır

60 g mantar (yıkanıp süzdürüldükten sonra kurulanmış ve ince dilimlenmiş)

1 tatlı kaşığı kekik

60 g rendelenmiş az yağlı dilpeyniri (ya da mozzarella)



Kuru mayayı, paketin üstündeki kullanım
notuna uyarak hazırlayın. Bir salata kâsesine unu ve tuzun yarısını
eleyip, elinizle elekte kalan kepeği de sıyırarak ekleyin. Unlu
karışımın ortasını havuz gibi açıp, mayayı çukura boşaltarak, tahta bir
kaşıkla karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru, top haline getirin.

Hamur topunu unlanmış tezgâha aktarıp, esnek ve kaygan oluncaya kadar (5 -10 dakika) yoğurun. Sonra bir kâseye koyup, üstünü
plastik filmle örterek, kâseyi-% 100 ısıtılmış fırına verin. Hemen 10
saniye sonra fırından alıp, 10 dakika bir kenarda bekletin. % 100
ısıtılmış fırında 10 saniye daha tutup, yeniden bir kenarda 10 dakika bırakın (bu süre sonunda, hamurun hacmi 2 kat artacaktır).

Bu arada, domatesleri
birtabağa dizip, % 100 ısıtılmış fırında 1 - 2 dakika pişirerek, tabağı
fırından alın. Soğanı ve zeytinyağının yarısını bir kâseye koyup,
kâseyi % 100 ısıtılmış fırına vererek soğanları 2 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp, pişmiş domatesleri, kalan tuzu ve karabiberi ekleyerek, bir kenara, bırakın.

Kabak dilimleri, kırmızıbiber halkaları, mısırlar ve mantarları, 1 tatlı kaşığı suyla birlikte bir kâseye koyun. Kâsenin üstünü plastikfilmle örtüp, % 100 ısıtılmış fırında 3 dakika tutun. Sonra kâseyi fırından alıp, içindeki karışımın suyunu süzün.

Hamuru unlanmış tezgâha alıp, 1 dakika yoğurun. Sonra merdaneyle 25 cm
çapında bir yuvarlak halinde açın. 25 cm çapında porselen bir tart
kalıbını kalan zeytinyağıyla yağlayın. Açtığınız hamuru tart kalıbına
aktarıp, üstüne önce domates - soğan
karışımını, sonra öbür sebzeli karışımı döşeyin. Kekiği ve dilpeyniri
(ya da mozzarella) rendesini serip, % 100 ısıtılmışfırına sürerek, hamur
kabarıncaya kadar (yaklaşık 10 saniye) pişirin. Tabağı fırından alıp,
pizzayı bir kenarda 5 dakika dinlendirdikten sonra, yeniden fırına sürerek 5 - 6 dakika daha pişirin. Fırından alıp, bir kenarda 5 dakika daha dinlendirdikten sonra, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Sebzeli Pizza (mikrodalga) Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SEKİZ SEBZELİ PİZZA Tarifi
» Sebzeli Omlet tarifi
» Sebzeli lazanya Tarifi
» Pizza Tarifi
» FIRINDA SEBZELİ LEVREK TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: