Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 BEYAZ SOS Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

BEYAZ SOS Tarifi Empty
MesajKonu: BEYAZ SOS Tarifi   BEYAZ SOS Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 3:13 pm

500 gr (2 su bardağı) süt

1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi

1 defne yaprağı

1 arpacık soğanı (ince dilinmiş)

6 tane karabiber

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

60 gr (1/4 su bardağı) jöle

30 gr (2 yaprak) jelatin

75 gr (1/2 su bardağı) krema

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber



Küçük bir tencerede süt, hindistancevizi rendesi, defne yaprağı, ince kıyılmış arpacık soğanı dilimleri ve tane karabiberleri hafif ateşte ısıtınız (5-7 dakika); sütü, içine atılan baharatın tadını alana kadar ateşte bıraktıktan sonra, süzgeçten süzünüz.

Tencereyi çalkaladıktan sonra, tereyağı hafif ateşte eritiniz. Tencereyi
ateşten alıp unu ekleyiniz: karışımı tahta kaşıkla iyice karıştırarak
pürüzsüz bir hale getiriniz. Sonra yavaş yavaş karıştırarak süzdüğünüz sütü ekleyiniz. Bütün sütü ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, tekrar ateşe oturtup devamlı karıştırarak 1-2 dakika pişiriniz; sonra sosu ateşten indiriniz.

Başka bir tencerede jöleyi ağır ateşte eritiniz. îçine jelatini karıştırıp sosu karışıma ekleyiniz.

Acı kremayı, tuzu ve biberi de karıştırıp, ateşten indiriniz. Arada bir karıştırarak soğumaya bırakınız.

Sosunuz sertleşmeye başlayınca, kullanılmağa hazırdır.



Not: Beyaz sos tavuk, balık ve et yemeklerinin üstünün kaplanmasında kullanılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
BEYAZ SOS Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Beyaz çikolatalı Mus tarifi
» Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
» Beyaz Çikolatalı Muzlu Rulo Tarifi
» Beyaz toz biber
» BEYAZ TAVUK SOSU

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Sos Yapımı Tarifleri-
Buraya geçin: