Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 SIĞIR YAHNİ Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

SIĞIR YAHNİ Tarifi Empty
MesajKonu: SIĞIR YAHNİ Tarifi   SIĞIR YAHNİ Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:54 pm

Sığır butundan yağsız ve kemiksiz 1 kilogram parçayı yumurta büyüklüğünde doğrayıp bir tencereye koyunuz. Üzerine bir kaşık tereyağı ilâvesiyle kuvvetli ateş üstünde tahta kaşıkla çeviriniz. Rengi dönmeye yüz
tutunca bir kaşık un serpip pembe renk alıncaya kadar kızarttıktan
sonra etlerle beraber oluncaya kadar iyi su, biraz sirke ve bir Büke
Garni ilâve edip tencereye kapayıp orta ateşte pişmeye bırakınız. Etler
pişmeye başladığı anda 1 doğranmış havuç, 8-10 ayıklanış küçük soğan, 5 - 6 ince kıyılmış sarımsak, tuz ve biber ilâve ediniz. İyice piştikten sonra indirip bukeyi çıkarıp yahniyi yemek tabağına koyup servis yapınız.



Not: Kimyonlu, terbiyeli nohutlu v.b. gibi yahniler sığır eti ile yapılmaz, koyun eti ile olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
SIĞIR YAHNİ Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: