Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 BAHAR SEBZELİ SIĞIR ETİ tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

BAHAR SEBZELİ SIĞIR ETİ tarifi Empty
MesajKonu: BAHAR SEBZELİ SIĞIR ETİ tarifi   BAHAR SEBZELİ SIĞIR ETİ tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:25 pm

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

1+1/2 kg'lık sığır butu

3 orta boy soğan (soyulmuş ve dilimlenmiş)

1 orta boy havuç (temizlenmiş ve halkalar halinde dilimlenmiş)

1 tatlı kaşığı kekik

2 defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 bardak elma sirkesi

Sebzesi:

15 küçük soğan (soyulmuş ve bütün bırakılmış)

8 orta boy havuç (temizlenmiş ve doğranmış)

1tatlı kaşığı kekik

1defne yaprağı

2 su bardağı tavuk suyu

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber.



Bir tencerede tereyağını eritip, İçinde eti altüst ederek kızartınız. Dilimlenmiş soğanları, havucu, kekiği, defne yapraklarını, tuz ve biberi
ekleyip sirkeyi dökünüz. Kaynamaya başladığında ateşi kısarak
tencerenin kapağını kapayıp, 3 saat kadar hafif ateşte kaynatınız. Bu
arada, eti hiç olmazsa 1 kere altüst edip, her tarafının nemli olmasını
sağlayınız.

Et, 1,5 saat piştikten sonra, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Hafifçe yağlanmış bir tavada, 1 küçük soğan, kekik, doğranmış havuç ve defne yaprağını karıştırarak 5 dakika pişiriniz. (Tavaya yapışmamasına dikkat ediniz). Delikli kepçeyle tavanın içindekileri, geniş, düz ateşe dayanıklı bir tencereye koyup dibine yayınız, üstüne tavuk suyunu, tuzu, biberi dökünüz.

Tencereyi yüksek ateşte bir taşım kaynatarak fırına sürünüz ve 1 1/4 saat pişiriniz.

Öteki tencerede kaynamakta olan eti ve sebzeleri delikli kepçeyle çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, sıcak tutunuz.

Tencereyi fırından alınız, harlı ateşte 4 dakika kadar kaynatınız. Tahta bir kaşıkla tencerenin kenarlarını ve dibini kazıyınız, kevgirle süzerek, süzülen suyu servis tabağındaki etin üstüne dökünüz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
BAHAR SEBZELİ SIĞIR ETİ tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SIĞIR PİRZOLASI HOTELİE Tarifi
» SIĞIR PİRZOLASI BOJOLE Tarifi
» SIĞIR FİLETOSU STRAĞANOF Tarifi
» SIĞIR YAHNİ Tarifi
» SIĞIR SOKUMU ROTİ Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: