Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 SIĞIR PİRZOLASI BOJOLE Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

SIĞIR PİRZOLASI BOJOLE Tarifi Empty
MesajKonu: SIĞIR PİRZOLASI BOJOLE Tarifi   SIĞIR PİRZOLASI BOJOLE Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:56 pm

ENTROCOTE BEAUJOLAIS



4 kişi için MALZEME :

1 adet sığır pirzolası (600-700 gr.)

2 kahve fincanı rafine yağı

2 çorba kaşışı tereyağı

Tuz, bir çimdik karabiber

Yarım çay kaşığı un

9 adet iri mantar, dörde bölünmüş



YAPILIŞI :

Küçük bir kapta tereyağından az bir miktar alıp un ile karıştırap muhafaza ediniz

Sığır pirzolasını tuzlayıp biberleyiniz, sığır pirzolasının boyunda bir kasrola yoksa kalın dipli tavaya rafine yağını koyup kızdırıp sığır pirzolasını ilâve ediniz

Orta ateşte üç dört dakika altı kızarınca alt
üst çevirip üzerine bir kapak kapayarak zaman zaman kaşıkla kenarından
yağından alıp üzerine dökerek yağlayıp yirmi dakika pişirip bir güvece veya çukur bir servis kabına çıkarınız

İçindeki yağı döküp mantarı ve unla karışmış tereyağını ilâve ediniz

Karıştırarak orta ateşte kaynatıp ateşten alınız, karıştırarak tereyağını yediriniz

Sığır pirzolasını misafirin önünde dilimlemek üzere yanında sosunu ayrı olarak servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
SIĞIR PİRZOLASI BOJOLE Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: