Etli biber dolma
Malzemeler
15 küçük dolmalık biber
250 gr kıyma
1 su b. Pirinç
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
2 orta boy domates
Bir tutam maydanoz
3-4 y.k. Zeytinyağ
1 y.k biber salça
1 y.k. domates salçası
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Hazırlanışıİç harcı, sebzeleri küçücük doğrayarak hazır hale getirin. Baharatlar,
salça, zeytinyağ, yıkanmış pirinç ve kıymayı karıştırma kabına alıp
karıştırın.
Doğradığınız sebzeleri de ekleyip tekrar hafifçe karıştırın.
İçi temizlenmiş biberleri hazırladığınız iç harçla 2/3 ü dolacak şekilde
doldurun kapak olarak doğranmış domates dilimleri yahut biberlerin
kendi kapaklarını kullanabilirsiniz.
Ağızlarını kapayıp tencereye yerleştirin. Üzerine yeterince su ve 2
kaşık zeytinyağ gezdirip (limon dilimleri de yerleştirilebilir)
kapağını kapatın orta hararette pirinçler şişip uzayana dek pişirin.