Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Tavuk dolma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Tavuk dolma Empty
MesajKonu: Tavuk dolma   Tavuk dolma Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:52 pm









Tavuk dolma Tavuk%20dolma%20%285%29

Tavuk dolma Tavuk%20dolma%20%287%29


Tavuk dolma

Malzemeler



1 tüm tavuk
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tatlı toz biber
1 t. k. salça
Sıvıyağ


İç Pilavı için


¾ s.b pirinç
1 kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 kaşık salça
Tavuk ciğeri (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Tavuğu marine etmek için, baharatları,
salçayı ve sıvıyağı karıştırıp tavuğu bu karışımla ovun derisinin
altına da sürerek etine temas etmesini sağlayın. Pilavı hazırlayıncaya
kadar böylece dinlendirin.


Pilavı için, yemeklik doğranmış
soğanı sıvıyağda pembeleşinceye dek kavurup salçayı ekleyin. Doğranmış
ve önceden pişirilmiş ciğeri ilave edip suyunu salıp çekinceye dek
pişirin. Pirinci ve baharatları ekleyip suyunu ayarlayın. Pirincin hafif
diri kalması gerekiyor tavuğun içinde de pişeceği için.


Hazırladığınız iç pilavı tavuğun
içine doldurup dikin. Ayak uçlarını bağlayıp borcama yerleştirin.
Önceden 180-200 C ısınmış fırında yaklaşık 1- 1,5 saat kadar üzeri açık
pişirin. Pilavını servis tabağına çıkarıp üzerine kesip parçaladığınız
tavuk etlerini yerleştirin. Sıcakken servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Tavuk dolma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Türk Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: