Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Aslanağzı Brioş tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Aslanağzı Brioş tarifi Empty
MesajKonu: Aslanağzı Brioş tarifi   Aslanağzı Brioş tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:22 pm

1 taze pişmiş ve soğutulmuş brioş

120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

2 çorba kaşığı süt

2 çorba kaşığı su

150 gr krema

1 tatlı kaşığı vanilya

1 çorba kaşığı pudra şekeri

180 gr taze ağaççileği (püre haline getirilmiş ve soğutulmuş)

200 gr taze, soğutulmuş çilek



Brioşun tepesini kesiniz. Madenî bir kaşıkla ortasını, kabuk 1-1,5 cm kalana kadar oyunuz. İçini sütle ıslatıp, bir kenara koyunuz.

Toz şeker ve suyu orta büyüklükte bir tavaya koyup, normal ateşte, şeker
eriyene kadar, karıştırarak ısıtınız. Şurubu kaynatıp, karıştırmadan
rengini değiştirmesini bekleyiniz ve ateşten alınız. Bir pasta fırçası
kullanarak brioşun üstüne bu reçel kıvamında şuruptan sürünüz.
Sürdüğünüz karışım sertleştikten sonra, brioşu servis tabağına alınız.

Kremayı küçük bir kaseye boşaltıp, katılaşana kadar telle çırpınız,
vanilya ile pudra şekerini ekleyip, ağaççileği püresiyle karıştırınız.

Ağaççilekli kremayı brioşun içine doldurup üstünü çileklerin yarısı ile süsleyiniz. Kalan çilekleri
brioşun çevresine diziniz. (Dilerseniz brioşun kestiğiniz tepesini en
üst kısma yerleştirebilirsiniz.) Brioşunuzu hemen servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Aslanağzı Brioş tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Büyük Brioş Tarifi
» Brioş Hamuru Tarifi
» Brioş Ekmeği İçinde Bonfile Tarifi
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» KUP JAK tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: