Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Brioş Hamuru Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Brioş Hamuru Tarifi Empty
MesajKonu: Brioş Hamuru Tarifi   Brioş Hamuru Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 3:06 pm

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

250 gr (2 su bardağı) un

15 gr maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

2 yumurta

2-3 çorba kaşığı süt

üstü için:

1 yumurta (hafif çırpılmış)



Tereyağı, mermer yada tahta bir zemine yayılmış yağlı kâğıdın üstüne
koyup, merdane ile bastırarak yumuşatınız. Sonra, avuç içlerinizle
bastırarak iyice yumuşayana kadar yayınız ve bıçakla toplayarak, bir
tabağa koyunuz.

Tahta yada mermer zemini temizleyip kuruladıktan sonra, unu dökünüz.
1/4'ünü ayırıp kalan unun ortasında bir çukur yaparak içine mayayı
ufalayınız; mayayı eritmeye yetecek kadar sıcak suyu ekleyiniz.
Parmaklarınızla yoğurarak, yumuşak bir hamur yapınız. Hamuru top halinde
toparlayıp, üstünü bıçakla 1 cm derinliğinde bir çarpı işareti
biçiminde kesiniz.

Mayalı hamur topağını içinde ılık su olan bir kaseye koyunuz.
(Suyun sıcak olmamasına dikkat ediniz, çünkü sıcak su mayayı
öldürebilir), Kaseyi 8 dakika, maya hamuru kabartıp hacmi 2 kat artana
kadar bekletiniz. Mayalı hamuru elinizle alıp bir havluyla kurulayınız
ve hamurunuz henüz hazır olmamışsa bir kaseyi ters çevirerek üstüne
kapayınız.

Kalan unu, tuzu ve şekeri eleyip, ortasında bir çukur yaparak çukura yumurta ve sütü boşaltınız. Tümünü karıştırıp yoğurunuz (hamurun yapışkan bir hale gelmesi için biraz daha süt ekleyebilirsiniz).

Tahtanın üstündeki hamuru kaldırıp tekrar tahtaya vurarak 10 dakika, esnek, zor yapışır hale gelene kadar yoğurunuz.

Her defasında 2'şer çorba kaşığı alarak, tereyağını yavaş yavaş hamura
yedirip, iyice yoğurunuz. (Tereyağının tümü karıştıktan sonra hamur
pürtüksüz ve çok az yapışır bir hale gelmiş olmalıdır.)

Bir kenara bıraktığınız mayalı hamur tabağını elinizle alıp, hamura karıştırınız. Bu işlemden sonra, hamurunuz katı bir kremaya benzeyecektir.

Hamuru bıçak yardımıyla tahtadan sıyırıp ellerinizle bir topak haline
getiriniz ve hafif unlanmış, temiz, büyük bir kaseye yerleştiriniz.
(Kase hamurun 2 kat büyümesine elverişli olmalıdır.) Üstünü bir bezle
örtüp kaseyi sıcak bir yerde (26°C - 27°C) 3 saat bekletiniz. (3 saat
sonra hamur 2 kat büyüyecektir.) Sonra bir alüminyum kâğıda sarıp, bir
gece yada 4 saat buzdolabında bekletiniz. (İsterseniz hamuru hiç sıcak
yerde bekletmeden doğrudan buzdolabına koyup, en az 12 saat
bekletebilirsiniz.)

Kaseyi buzdolabından alınız. Hamurunuz artık kolayca şekillenebilecek kıvama gelmiştir.



Not: Brioşların yapılması bildiğimiz ekmeklerin yapılmalından çok daha
karışıktır ve önceleri çok dikkat ister. Ama elde edilen sonuç, en güç
beğenen kişileri bile hoşnut edecektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Brioş Hamuru Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: