Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Brioş Ekmeği İçinde Bonfile Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Brioş Ekmeği İçinde Bonfile Tarifi Empty
MesajKonu: Brioş Ekmeği İçinde Bonfile Tarifi   Brioş Ekmeği İçinde Bonfile Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 3:06 pm

brioş hamuru için:

500 gr. un

250 gr. tereyağı

20 gr. maya

6 yumurta

1 su bardağı su

tuz

duxel için:

400 gr. mantar

20 gr. tereyağı

2 çorba kaşığı kıyılmış soğan

karabiber

tuz

et için:

1,5 kg. bonfile

30 gr. tereyağı

3 çorba kaşığı sıvıyağ

5 yumurta sarısı

Karabiber

tuz

sos için:

2 çorba kaşığı kıyılmış soğan

50 gr. tereyağı

3 çorba kaşığı krem

1-2 damla limon

1 çorba kaşığı sıvıyağ



Brioş ekmeği için, mayayı küçük bir kaba koyun,
bir parça ılık su ilave ederek, kabarmaya bırakın. Maya kabarınca derin
bir kapta, un, su ve tuz ile karıştırıp parmak uçlarınız ile yoğurun.
Daha sonra yumurtaları hamura birer birer ekleyin. Tekrar yoğurup temiz bir mutfak bezi ile örterek 1,5 saat dinlenmeye bırakın.

Duxel için; tereyağını eritin, kıyılmış soğanlan içine atın ve sararıncaya kadar hafif ateşte kavurun. Mantarları ince ince kıyın, soğanların üzerine atın. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek 10 dakika kadar hafif ateşte karıştırarak pişirin ve bir kenara bırakın.

Et için; derin bir tavaya tereyağını ve sıvıyağı koyun.
Kızınca içine bütün olarak bonfileyi koyup kızgın yağda bonfilenin her
tarafı altın rengi alıncaya kadar kızartın Tuz ve karabiber ekleyerek
bir fırın kabına alın. 260 derecede önceden kızdırılmış sıcak fırında 20
dakika kadar pişirin. Pişme sırasında etin üzerine zaman zaman kendi suyunu gezdirin. 20 dakika sonra çıkararak soğumaya bırakın. Dinlenmece
bıraktığınız Brioş hamurunu kabarınca üç parçaya bölün. Her parçaya
sırayla tereyağını ekleyip tekrar yogurun Tekrar tek parça haline
getirip 3 saat dinlenmeye bırakın Dinlenmiş hamuru etten daha büyük olarak dikdörtgen şeklinde açın. Dört yumurta sarısını çırpıp, hamurun içine bir fırça yardımı ile tamamen sürün. Soğumuş eti hamurun ortasına koyun.
Hazırladığınız Duxel'i etin her tarafı örtülünceye kadar etin etrafına
sürün. Hamuru Duxel ile örtülmüş etin üzerine sarın. Kıyılardaki hamur
parçalarının fazlasını bir bıçakla keserek kenarlarını kapatın. Kalan yumurtanın sarısını çırpın ve hamurun üstüne
sürün. Kenarlardan kestiğiniz parçalan avucunu-zun içinde yuvarlayarak
uzun şeritler haline getirin. Bu şeritleri eti sardığınız hamurun
üzerine enine koyup, bastırarak yapışmasını sağlayın. Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve 220 derecede kızdırılmış fırında 30 dakika kadar tekrar pişirin.



Sos için; tavada sıvıyağ ve tereyağının yarısını kızdırıp kıyılmış soganları ekleyin. Pişince bir süzgeçten geçirip tekrar ateşe koyun. Kremin içine birkaç damla limon
ekleyerek sosa ilave edin. Kalan tereyağını ekleyin ve ateşten alın.
Eti fırından çıkarıp, biraz soğuyunca parmak kalınlığında dilimler
halinde keserek, bir servis kabına dizin, üzerine sosu gezdirin. Yanında
Paratates Gratine ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Brioş Ekmeği İçinde Bonfile Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: