Malzemeler
5 adet yumurta
200 gr. eritilmiş bitter çikolata
175 gr. toz şeker
750 gr. krema
Dilediğiniz miktarda nane aroması
1 kat hazır pandispanya
Dilediğiniz miktarda eritilmiş çikolata
Krem şanti, kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı
Krema ile yumurtaları şekerle birlikte, ayrı
kaplarda kabarana dek çırpalım. Sonra ayrı kap içinde karıştıralım. Bu
karışımı ikiye bölelim. Karışımların birine eritilmiş çikolata, diğerine
nane aroması ilave edip, karıştıralım. Çember kalıba pandispanyayı
enine keserek döküp, düzeltelim. Bunun üzerine naneli karışımı döküp,
derin dondurucuda bekletelim. Üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayalım,
tekrar donduralım. Krem şanti ile kiraz şekerlemesi ile süsleyip,
servis yapalım.
Not:1 saat dondurucuda bekletilmelidir.