Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Naneli Bezelye Çorbası Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 11:51 pm | |
| Malzemeler 500 gr bezelye 2 Adet arpacık soğan Yarım adet kereviz 50 gr dilimlenmiş pastırma 1.5 çorba kaşığı tereyağı 1 Adet küçük göbek salata 1 Çay fincanı krema 4 Su bardağı et suyu 3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane 2 Dilim tost ekmeği Tuz, tane kırmızıbiber Hazırlanışı
- Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın.
- Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin.
- 1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin.
- Sık sık karıştırarak kavurun.
- Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın.
- Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.
- Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın.
- Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin.
- Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın.
- Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın.
- Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane
yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Naneli Bezelye Çorbası yemeği tarifi | |
|