Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Mısır Çorbası Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 11:50 pm | |
| Malzemeler 500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır 3 Çorba kaşığı margarin 1 Adet küçük soğan 2 Çorba kaşığı un 4 Su bardağı süt 2 Su bardağı su, etsuyu veya tavuk suyu (et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.) 5-6 Dal maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı
- Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın.
- Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin.
- Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
- Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun.
- Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin.
- Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın.
- Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
- 10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın.
- Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Mısır Çorbası yemeği tarifi | |
|