Malzemeler
6-8 kişilik
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
1 portakal kabuğu rendesi
2 paket vanilya
Sos için
Yarım çay bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
Üzerine
Bir miktar sütsüz çikolata
Hazırlanışı
2 paket krem şantiyi ,1 su bardağı süt ile
çırparak koyulaşmasını bekleyelim.Ayrı bir kapta yumurtaları ,şeker ve
kakao ile birlikte çırpın.Daha sonra krem şantiyi de ekleyerek tekrar
karıştıralım.Bisküvileri kırarak karışıma ekleyelim.Son olarak iri
dövülmüş fındıkları ,arzuya göre portakal kabuğu rendesini ve
vanilyaları ekleyelim.Yuvarlak çukur bir kasenin içine jelatin veya
alüminyum folyo sererek bunun içine bisküvili karışımı dökelim.Naylonun
dışa sarkan kenarlarını parfenin üzerine çevirelim.Buzlukta bir kaç
saat bekletelim.Sos için bir yumurtayı ,şeker ,kakao ve sütü
çırpalım.Parfeyi buzluktan çıkardıktan sonra üzerine hazırladığımız sosu
dökelim.İstersek üzerine sütsüz çikolata rendesi de serperek servis
yapalım.