Malzemeler
2 paket kakaolu bisküvi
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
2 adet küp doğranmış muz
100 gram doğranmış bitter çikolata
2 paket doğranmış susam helva
1 adet portakal
Sos için:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kakao
1 parmak kalınlığında eritilmiş margarin
Aldığı kadar soğuk süt
Hazırlanışı
Bisküvileri robottan geçirelim. Krem
şantileri 2 su bardağı soğuk sütle çırpalım. Bisküvileri, krem şantiyi,
susam helvayı, çikolatayı, muzları, rendelenmiş portakal kabuğunu iyice
karıştıralım. İstediğiniz büyüklükte ve şekilde streç filmle kaplı
kalıba bu karışımı dolduralım. Buzlukta bekletelim. Bu arada sosu
hazırlayalım. Yumurta sarısını iyice çırpalım. Şekeri, yağı ve kakaoyu
ekleyelim. İyice karıştıralım. Kıvamına göre süt ekleyip, buzdolabında
bekletelim. Parfeyi buzluktan servis yapmadan 5-6 dakika önce çıkarılm.
Üzerine sostan gezdirerek, servis yapalım.