Malzemeler:13 dilim tost ekmeği
500 gr.ıspanak
1 kase lor peyniri
1 p.krema
1 tavuk göğsü
1 tane soğan
sıvıyağ
toz kırmızı biber
tuz
karabiber
beşamel sos için:1 su b.süt
1 çorba k.tereyağ
1 çorba k.un
1 yumurta sarısı
1 çay k.tuz
Öncelikle ıspanakları ayıklayıp,doğrayalım,yıkayalım.Orta boy bir tencerede haşlanmaya bırakalım.
Biz bu arada tavuğu yıkayıp bir tencerede haşlanmay bırakalım.
Haşlanan tavuk etlerini incecik doğrayalım,soğanı ince doğrayıp
tencereye sıvıyağı alıp soğanları sote edelim,unu ilave edip kavurmaya
devam edelim.Üzerine ince doğradığımız tavuk etlerini ve haşlanmış
ıspanağı ilave edip kavuralım.Süt,tuz ve baharatlarını katalım,bir iki
karıştırıp oçaktan alalım
Tost ekmeklerin kenarlarını kesin ve servis tabağına dizin üzerine
ıspanak karışımını ekleyin tekrarlayın en son tost ekmeği kalacak
şekilde hazırlayın.
Lor peynir ve kremayı bir kapta karıştırın tost ekmeklerin üzerine
güzelce bir manto yapın,üzerine de kırmızı toz biberle,kekik ile
süsleyerek servis edin.
içine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun.