Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Ispanaklı Tavuk Sarma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ispanaklı Tavuk Sarma Empty
MesajKonu: Ispanaklı Tavuk Sarma   Ispanaklı Tavuk Sarma Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 4:58 pm









Ispanaklı Tavuk Sarma Tavuk+sarma+%284%29


Birkaç şekilde hazırlanabilir tavuk sarmalar; ilki havuç yerine
mantar kullanılabilir. İkinci olarak harcı tamamen değiştirilir ve
havuç, patates, (soğan) ve bezelye üçlüsü yani garnitür kullanılabilir.
Misafir için hazırlanacaksa ve daha şık durması isteniyorsa 2 adet
yumurta, galeta unu, kızartmak için sıvıyağ kullanarak sarma işlemi
tamamlanınca önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanıp
kızartılabilir. Ben aileme hazırladığım ve kızartmak (ağır olmasını)
istemediğim için aşağıdaki yolu tercih ettim.


Not: Bu yemeği ilk Athens/Georgiaya gittiğimizde değerli arkadaşım
Özgür hazırlamıştı...çok beğenmiş ve oldukça yaratıcı olduğunu
düşünmüştüm. O zaman tarifin "Sofra" dergisinden olduğunu söylemişti
Özgür. Uğraşmama rağmen "Sofra" nın web'inde rastlamadım tarife... belki
orjinali gibi değil ama en iyi ihtimalle olacak hali... Değinmeden
geçemedim... şuan kendisi Dubai de biz de burda...Selam olsun!



Malzemeler


  • 4 adet dövülmüş tavuk göğsü
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 4 adet orta kalınlıkta ve boyda havuç
  • Yarım kg.ıspanak(sadece yaprakları)
  • Tuz-karabiber-pulbiber-tozbiber
  • Zeytinyağ veya sıvıyağ


Yapılışı


Tavuk göğüsleri dövülerek inceltilir. Her iki tarafları da tuz,
karabiber ve toz biber ile ovulur. Bir kenarda bekletilir. Kuru soğan
küp küp doğranır sıvıyağda kavurulur. Yıkanıp doğranan ıspanaklar, tuz,
karabiber ve pulbiber eklenip ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

iç harcı soğuyunca tavuk göğüslerinin üstüne paylaştırılır. Ortalarına
soyulup haşlanan havuçlar yerleştirilir. Tavuk göğüsleri sarılıp
üstünden ve kenarlarından kürdan ile tutturulur. Önce çok az sıvıyağ ile
teflon tavada hafif kızartılıp daha sonra az su ilavesi le kapağı
kapatılarak tavuklar tamamen beyazlaşana dek fırında veya ocakta
pişirilir. Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Ispanaklı Tavuk Sarma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Türk Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: